Anneke Ranzato

Over Anneke

Het gezicht achter Tof voor Kids

Anneke Ranzato

Het gezicht achter Tof voor Kids

Anneke houdt van blije kinderen! Daarom is ze vol enthousiasme actief voor Go-Kids, de Stichting Kinderfeest en de Purmerendse speeltuin De Speelkraam en bij Scouting. Daarnaast creëert ze eigen producten voor en activiteiten met kinderen: natuurlijk allemaal Tof voor Kids!

Nadine en Anneke

Anneke Ranzato (1970)

Anneke heeft een achtergrond in geldzaken, alleen vindt ze kinderen veel leuker! Haar eigen kids zijn al pubers. Dat heeft ook z'n charmes, maar ze mist de tijd dat ze jonger waren behoorlijk. Samen spelen, opgaan in verhalen en avonturen, lekker erop uit en kinderfeestjes organiseren... die tijd is bij haar thuis wel een beetje voorbij. Daarom is ze in de loop der jaren steeds meer dingen voor andere kinderen gaan doen - en daar wordt ze blij van!

Go-Kids

Gelukkig zit ze via Go-Kids nog middenin de wereld van jonge kinderen. Na zes jaar lang verschillende Go-Kids regio's gerund te hebben doet Anneke nu van alles binnen de landelijke Go-Kids organisatie. Via de website, social media kanalen en e-mails brengt ze ouders doorlopend op ideeën voor leuke en nuttige adresjes. Zo helpt ze ouders via de digitale snelweg om het leven met hun kinderen nog leuker te maken.
Stichting Kinderfeest

Stichting Kinderfeest

Een compleet kinderfeestje is helaas niet voor alle kinderen weggelegd. Er zijn heel wat ouders in Nederland die niet genoeg geld hebben om voor hun jarige zoon of dochter een feestje buiten de deur te geven. De Stichting Kinderfeest helpt hen - via hulpverleners - door een tof partijtje te regelen voor kinderen die in armoede leven. Anneke draagt haar steentje bij als vrijwillig Hoofd Feestfabriek. 

Speeltuin De Speelkraam

Nog een vrijwilligersrol om het leven van kinderen op te leuken: de digitale communicatie voor Speeltuin De Speelkraam in Purmerend. Toen de speeltuin in 2012 opende stond Anneke achter de kassa - in 2021 keerde ze terug om het bestuur te helpen met website, social media en e-mail communicatie.

WachtVerzachters - spelletjes bij het wachten

Tof voor Kids

Met Tof voor Kids bedenkt en ontwikkelt ze toffe producten en activiteiten voor kinderen. Haar eerste eigen creatie: WachtVerzachters! Dat zijn handige mapjes voor in je tas, gevuld met spelletjes die je zonder spullen kunt spelen. Daarmee wordt het zónder tablet of smartphone  gezellig als je ergens met je kinderen moet wachten, tof toch?
Logo Scouting Nederland

Scouting-ervaring

Anneke heeft een jarenlange ervaring bij Scouting. Zowel in Purmerend als eerder in Haarlem was ze als leiding actief bij een paar Scoutinggroepen - vooral bij kinderen in de leeftijden 5-7 jaar en 7-11 jaar. Anno 2022 is ze weer leiding bij de Bevers (5-7 jaar) van Scouting Purmerend.
MdDonald's logo

Het begon bij McDonald's

En weet je waar het allemaal begon, die liefde voor kinderen? Bij McDonald's! Tijdens haar studie in Amsterdam - in een héél grijs verleden, begin jaren '90 - werkte Anneke als hostess bij de Mac in de Kinkerstraat, mocht kinderactiviteiten bedenken en kinderfeestjes begeleiden. Daar merkte ze hoe leuk ze het vond om met kinderen om te gaan, vandaar de latere stap om leiding te worden bij Scouting.