Heel veel tofs voor kids op Go-Kids en Tof voor Kids
04 juni 2020 

Heel veel tofs voor kids op Go-Kids en Tof voor Kids

M’n eerste blog op Tof voor Kids – toch weer een spannende stap. Wat waarom ben ik begonnen met TofvoorKids.nl als ik zo druk ben met Go-Kids? Dat begon om een hele praktische reden: ik wilde iets maken dat ik in het systeem van Go-Kids niet kón maken.

Als je iets wilt dat niet kan…

Dat is niet gek: we werken bij Go-Kids in een websitesysteem dat speciaal voor ons gemaakt is en waarin niet zomaar alles even snel geregeld kan worden. Met 25 regio’s hebben we ook heel veel verschillende wensen als het gaat om wat er wel en niet moet kunnen, dus je kunt je voorstellen dat het vaak even duurt voordat iets daarin gebouwd is.

Te weinig geduld om te wachten

En ik… ben niet zo geduldig, moet ik eerlijk toegeven. Als ik een idee heb over iets dat ik graag wil – oh my, dan wil ik het ook het liefst meteen.

Aanvraagformulier voor kinderfeestjes

Wat wilde ik dan? Ik wilde een aanvraagformulier maken voor de kinderfeestjes bij Kasteel Radboud in Medemblik. Zij vroegen mij of het mogelijk was om vanuit Go-Kids een kant-en-klare feestjesaanvraag te krijgen, met alle gegevens die zij nodig hebben om de boeking in orde te maken.

Oplossing zoeken

Ik had natuurlijk kunnen zeggen: nee, dat gaat lastig. Maar eigenlijk wilde ik gewoon dat het wel kon. Dat iemand die op Go-Kids zo’n feestje van Kasteel Radboud tegenkomt en denkt: “ja leuk!” – dat ook concreet kan aanvragen. Dus zocht ik naar een oplossing daarvoor.

Oplossing gevonden

Die oplossing vond ik in een website die ik naast Go-Kids aan het ontwikkelen was. Dat was toen nog niet TofvoorKids.nl, maar dat vond ik op dat moment niet zo’n probleem. Het bleek hartstikke leuk te lukken om zo’n pagina te maken mét een aanvraagformulier voor de feestjes – op maat gemaakt volgens de wensen van Kasteel Radboud. Toen had ik de smaak te pakken. Ik ging voor meer relaties van mijn Go-Kids-regio’s zulke pagina’s met aanvraagformulieren maken.

En toen kwam corona

Eerst een paar, en toen kwam corona. Er brak een periode aan waarin ons normale Go-Kids werk volledig stil kwam te liggen. Wij houden ons immers bezig met uitjes, kinderfeestjes, clubjes, evenementen en voorstellingen. Allemaal dingen die niet meer konden. Dus waren de Go-Kids agenda’s leeg. Of eigenlijk gevuld met allerlei geannuleerde activiteiten.

ThuisTips ipv UitTips in de agenda

Natuurlijk losten we dat op. We gingen heel veel leuke online activiteiten voor kids delen. Dat kon tenslotte wel: online dingen doen. En wat was er véél! Allerlei lessen en workshops, voorstellingen ook…

Die gingen we allemaal in de Go-Kids agenda’s zetten, zodat we ouders nog steeds konden helpen met leuke dingen om te doen met hun kinderen. Maar dan thuis en in hun eigen tuin: ThuisTips in plaats van UitTips.

Heel veel blogs

We gingen ook blogs schrijven, heel veel blogs. Over spelletjes en speelgoed, over lekkere hapjes en ijsjes maken, over Koningsdag – dit jaar Woningsdag, over tuinkamperen en Pasen tijdens corona. En nog héél veel meer. De onderwerpen waren meestal niet regionaal gebonden: thuis en online zijn we immers in heel Nederland.

Kinderverjaardag in coronatijd

Oh en niet te vergeten… jarige kinderen in coronatijd. Want dat was wel pittig natuurlijk, als je kind jarig was terwijl er niemand op visite mocht komen, ze niet naar school gingen en dus ook niet konden trakteren, en een kinderfeestje er ook niet in zat. Dat is ook nu nog hot – of je op school mag trakteren na corona, en wat dan wel en niet… En over of en hoe je ‘na corona’ (want het is natuurlijk nog lang niet over) een kinderfeestje kan gaan organiseren.

Kinderfeestje vieren

Pagina’s over feestjes, kampen en… zelf lolly’s maken!

Goed, veel ThuisTips en blogs dus in coronatijd. En daarnaast maakte ik steeds meer aanvraagformulieren op maat. Voor kinderfeestjes, maar inmiddels ook voor bijvoorbeeld zomerkampen en zelfs een DIY-lolly-maak pakket.

Onderdeel van de verkeerde website

Ondertussen waren die pagina’s onderdeel van een website die helemaal niet bedoeld was voor ouders en kinderen. Dat paste niet echt – tijd om de formulieren te verhuizen. Naar een andere website, maar naar Go-Kids zelf ging natuurlijk niet. Dat werd TofvoorKids.nl

Regionale tips op Go-Kids, landelijke op Tof voor Kids

Ik zie TofvoorKids.nl als een verlengde van Go-Kids. Bij Go-Kids richten we ons vooral op regionale tips en dat is perfect: zo kun jij als ouder de leukste tips in jouw omgeving vinden. Met al die coronablogs merkte ik dat ik het óók leuk vond om te schrijven over algemeen leuke dingen voor kinderen, onafhankelijk van waar je woont. Dus als ik dan toch een website nodig heb voor de pagina’s met aanvraagformulieren… dan heb ik meteen een plek voor landelijke KidsTips.

Zo, nu weet je hoe TofvoorKids.nl is ontstaan. Geniet van m’n tips!

Groetjes
Anneke

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen