Onze vakanties met kinderen

Vakantieplannen maken.... ben jij er vaak mee bezig? Misschien ga je wel meerdere keren per jaar op vakantie, of kijk je het hele jaar uit naar die ene vakantie die jij je kunt veroorloven. Vakanties worden voor veel gezinnen heel anders zodra ze kinderen krijgen. Zo was het voor mij in elk geval wel.

Reizen vóór je eerste kind...

Voordat we ons eerste kind kregen hebben we best wat reizen gemaakt, bijvoorbeeld naar Florida en naar Mexico. Zelfs tijdens die zwangerschap nog: in de eerste, nog geheime maanden deden we een rondreis door Sri Lanka. Oh - wat was ik bang om tijdens die reis malaria op te lopen!

Hoogzwanger all-inclusive

Tegen het eind van die zwangerschap zijn we ook nog op vakantie geweest. Ik mocht nog nét vliegen zeg maar. Dat was geen rondreis meer, simpelweg achterover leunen tijdens een all-inclusive vakantie in Turkije. We hebben het over bijna 20 jaar geleden.

Met kinderen niet meer op avontuur

Met onze kinderen gingen we niet erg op avontuur. Op een vakantie met m'n schoonvader naar zijn familie in Italië na kozen we de eerste jaren voor óf een vakantiehuisje in Nederland/België, óf een all-inclusive resort van KidsWorld. De liedjes zitten nog steeds in m'n hoofd... ja met Ko en Kiki in je zwembroek of bikini...

Stacaravan: elke vakantie naar dezelfde plek

Alweer 9 jaar geleden kozen we voor de aanschaf van een stacaravan. Wat ik me vroeger nooit kon voorstellen werd wat wij deden: elke vakantie naar ons eigen vaste plekje op dezelfde camping. We hebben ervan genoten, en de kinderen ook!

Af en toe naar het buitenland

In die campingjaren zijn we - buiten het campingseizoen - nog wel een paar keer naar het buitenland geweest, een keer naar Turkije en een keer naar Egypte. Maar zeker niet ieder jaar, we vonden het eigenlijk allemaal wel prima zo.

Als de kinderen niet meer mee gaan...

Nu zijn de jongens ouder, 16 en 18 alweer. De tijd komt eraan dat ze niet meer mee hoeven of willen op vakantie. Gaan we dan met z'n tweetjes op reis? Zelf lijk ik de behoefte niet meer zo te hebben... maar misschien komt die behoefte wel weer terug als we het weer eens gaan doen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen